Storytrails interactive tours

Altijd Wad Pad Kinderroutes

Noarderleech: Gekwetter in de kwelder

Lengte:
3.8 km
Startpunt:
Centrum van Oudebildtzijl
Soort:
wandel
Uitgever:

Ga jij met Thom en Femke mee op wadloopavontuur?

MARRUM/HOLWERD - Ken je Thom en Femke al? Deze tweeling van 11 jaar uit Paesens-Moddergat is een eigen detectivebureau begonnen. Samen met de meeuwen Herman en Igor beleven ze mooie avonturen die staan beschreven in de boekjes van het Altijd Wad Pad. Deze keer ontdekken ze iets over het de redding van de paarden van Marrum. En ze gaan wadlopen!

Start bij Seedykstertoer

Het leuke van de boekjes van het Altijd Wad Pad is dat je dezelfde route kunt afleggen als Thom en Femke in het verhaal. Hiervoor is zelfs een speciale app ontwikkeld. In het verhaal over het Noarderleech gaan Thom en Femke kamperen bij de Seedykstertoer in Marrum. Hier is ook een expositie te zien over de bijzondere paardenredding van 2006. Het spannende waargebeurde verhaal staat prachtig beschreven in het boekje van het Altijd Wad Pad.

Kwelder, dobbe en Holwerd

De boekjes van het Altijd Wad Pad zijn niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Zo ontdek je in dit boekje onder andere het verschil tussen een kwelder en een dobbe, je leert over de vele vogels die in het Noarderleech leven en Theo Broersma vertelt van alles over het mooie terpdorpje Holwerd, vanwaar de boten naar Ameland vertrekken. En wist je dat het de bedoeling is dat Holwerd – net als vroeger – weer aan zee komt te liggen?

Wadlopen en kickbiken

Tijdens hun avonturen komen Thom en Femke op plekken waar je zelf ook naar toe kunt gaan. Zo kun je net als de tweeling een karrentocht maken door het Noarderleech over de dijk, je kunt een bezoek brengen aan het Kweldercentrum in Hallum en je kunt met een kickbike steppen naar de bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Als je maar niet net als de heit van Thom en Femke bij de zeedijk naar beneden gaat met je grote step, want in het boekje lees je wat er dan kan gebeuren…