Storytrails interactive tours

Stichting Oude Groninger Kerken

Historische route Westeremden

Lengte:
2.0 km
Startpunt:
Op het dorpsplein voor het dorpshuis en de Andreaskerk
Soort:
wandel
Uitgever:

Welkom op de Historische route door Westeremden

Ontdek het rijke verleden van Westeremden met deze wandelroute door de historische dorpskern langs 7 karakteristieke en monumentale gebouwen van het beschermde dorpsgezicht. Deze historische gebouwen vertellen in een notendop de geschiedenis van Westeremden, wat de betekenis in het verleden was, maar ook wat het in het heden is. Bezoek de Middeleeuwse Andreaskerk en de Boaz-kerk in Amsterdamse School stijl, beide rijksmonumenten, die via deze route verbonden zijn.

De wandelroute start op het dorpsplein, waar u ter plaatse van het informatiebord een geplastificeerde routebeschrijving vindt. U kunt deze tijdens de wandeling meenemen, maar graag de geplastificeerde routebeschrijvingen na afloop weer terugleggen. Daarnaast kunt u op de site https://westeremden.online/ een digitale versie van de routebeschrijving downloaden.

Geniet ook van het weids vergezicht vanaf het historische kerkpad ten oosten van de Andreaskerk, een prachtige korte wandeling, die langs de cultuurhistorische hoogtepunten van Westeremden voert.