Storytrails interactive tours

Atelier Van Hulsen: Goud- en Zilversmederij Zeerijp

Winkel

Adresgegevens

Straat:
Borgweg 38
Postcode en Plaats:
9914 PG Zeerijp
Telefoonnummer:
0596 – 57 30 62
Email:
Website:
 

Atelier van Hulsen
Midden op het Groninger Hogeland in het rustieke dorpje Zeerijp vindt u Atelier van Hulsen. Arne van Hulsen is goud- en zilversmid. Zijn atelier is gevestigd in een rijksmonument. Zijn specialiteit is vermaak van sieraden van overledene/ dierbare. Ook is Arne creatief en heeft passie voor het oude ambacht en ontwerpt graag.

Exclusieve sieraden
Arne maakt sieraden naar eigen ontwerp in goud en/of zilver. In samenwerking met de klant wordt een ontwerp gemaakt. Er is veel mogelijk. In de winkel vindt u een uitgebreide collectie. Kom gerust eens langs.

‘Grunneger Molleboon ‘
Atelier van Hulsen heeft een eigen collectie Mollebonen ontworpen, Molleboon is van oudsher de bijnaam voor Groningers. Te vergelijken met bijvoorbeeld ‘Hollandse kaaskoppen’. De bijnaam Molleboon komt door het van oudsher eten van ontkiemde gepofte zoute boontjes. Hier werden paarden- en duivenbonen voor gebruikt. Atelier Van Hulsen heeft zich door dit boontje laten inspireren en een uitgebreide collectie sieraden van gemaakt. Denk hierbij aan een armband, oorbellen, ring, hanger en bijtring voor baby,

‘Ginkgo’
Een ander eigen ontwerp in de collectie van het Atelier is het Ginkgo blad. Arne heeft zich laten inspireren door de organische vorm van het blad. In de collectie zit onder andere een broche, meerdere hangers en ringen.

Woensdag t/m zaterdag
10.00-12.00 en 13.00-17.00.
Dinsdag op afspraak.