Storytrails interactive tours

Waddenland

In 1000 jaar oude voetsporen

Lengte:
19 km
Startpunt:
Parkeerplaats Marenland & Station Winsum
Soort:
wandel
Uitgever:

De wandelroute 'In duizend jaar oude voetsporen' is bijna 19 kilometer lang en voert door Winsum, Schillingeham, Schaphalsterzijjl, Schouwerzijl, Groot Maarslag, Mensingeweer en Maarhuizen. Wandelaars op de route komen onderweg steeds meer te weten over de omgeving. Onderweg popt op diverse locaties informatie op in de vorm van tekst, beeld, kaarten en geluid.

Deze wandeling neemt je mee door het eeuwenoude landschap rondom Winsum. Je volgt de 1000 jaar oude voetsporen van de monniken van Aduard, loopt over historische laantjes en komt op plekken waar de tijd verstild. Zo sta je stil bij de oude boomgaard in Abelstok met een bijzonder verhaal en kom je alles te weten over de invloed van Aduard op dit gebied. Zo was Schilligeham in de middeleeuwen een kloostervoorwerk van het Cisterciënzerklooster Aduard, dat in de middeleeuwen één van de beroemdste abdijen van Europa was. Met deze informatie in het achterhoofd beleef je het landschap veel intenser.

Stadswandeling door Winsum.
Deze route bevat tevens een audio rondleiding door Winsum. Een andere interessante en leuke manier om iets van de rijke geschiedenis van het tweelingdorp Winsum-Obergum te zien is met een rondleiding onder begeleiding van een dorpsgids. De wandeling start iedere zaterdag van april t/m september om 10.30 uur vanaf recreatiecentrum Marenland en duurt ongeveer 1,5 uur.
Aanmelden of meer informatie?
Werkgroep Recreatie en Toerisme (OVW)
via info@bedandbreakfastbatenborg.nl of 06-24757460

De thematische routes zijn een initiatief van Stichting Promotie Waddenland en Knowlogy (ontwerper themaroutes) en worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Groningen.

Omslagfoto: Rens Klasbeek