Storytrails interactive tours

Waddenland

Wild, weids, én intiem

Lengte:
100 km
Startpunt:
Parkeerplaats in haven Lauwersoog
Soort:
fiets
Uitgever:

Groot was het protest toen in de jaren zestig van de twintigste eeuw besloten werd van de Lauwerszee een zoetwatermeer te maken; kostbare natuur zou verloren gaan. Maar het kan verkeren: tegenwoordig is het Lauwersmeer een Nationaal Park, dat bekend staat als een gebied waar nog échte wildernis te vinden is. Fietsend over de ‘bodem van de zee’ maak je kennis met een uitzonderlijk rijk natuurgebied. Van een andere, maar niet minder grote rijkdom zijn de polders langs de Waddenkust. Daarvan getuigen de imposante boerderijen. De wierdendorpen die je onderweg tegenkomt dompelen je onder in een negentiende-eeuwse intieme sfeer.

Lengte route: circa 100 km
Desgewenst kun je de route inkorten.

praktische informatie
> Het Nationaal Park Lauwersmeer grenst aan de oostzijde aan het militair oefenterrein Marnewaard. Soms is het militaire oefenterrein afgesloten, i.v.m. schietoefeningen. Dit is ter plekke altijd duidelijk aangegeven. (voor meer informatie zie: www.nplauwersmeer.nl)
> Tussen Aduarderzijl en Schaphalsterzijl word je overgezet door een fietspontje. Het Reitdiepveer vaart van 1 april tot en met de laatste zondag van oktober (dienstregeling zie: www.reitdiepveer.nl)

De thematische routes zijn een initiatief van Stichting Promotie
Waddenland en Knowlogy (ontwerper themaroutes)
en worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Groningen.
Omslagfoto: Marcel van Kammen