Storytrails interactive tours

Restaurant It Ferhaal

Restaurant

Adresgegevens

Straat:
Meerweg 4
Postcode en Plaats:
8758 LC Allingawier
Telefoonnummer:
06 51 51 21 81
 

Heerlijk eten op een unieke locatie

Uit eten in Allingawier, dat betekent een gastvrije en stijlvolle ontvangst bij It Ferhaal, het vernieuwende en duurzame restaurant van Het Friese Museumdorp. Hier geniet u van heerlijke en eerlijke Friese streekproducten op een unieke erfgoedlocatie. Ons restaurant werkt alleen met de eerlijkste producten. Daarom heeft het restaurant een eigen moestuin op het erf. Daarnaast wordt er alleen maar gewerkt met leveranciers uit de buurt die zorgen voor verse en eerlijke ingrediënten. Het pittoreske voormalige vissersdorp Allingawier met zijn kerk op een terp en twee Rijksmonumenten is prachtig gelegen in de Friese Zuidwesthoek, de bakermat van het Friese stamboekvee, net onder Makkum aan het IJsselmeer.

Vlakbij het water, terras met uitzicht

In Het Friese Museumdorp Allingawier (voorheen de Aldfaers Erfroute) komt de geschiedenis van Friesland tot leven. Verwen uzelf, en maak er een dagje uit van! Of u nu komt als museumbezoeker of gewoon zin heeft om lekker uit eten te gaan, in de keuken van It Ferhaal staan we klaar om u kennis te laten maken met onze recepten uit de nieuwe Friese Keuken: bereid met duurzame streekproducten, waarin de verhalen van dit prachtige stukje Friesland doorklinken. Wanneer de wind over het groene gras van de weide strijkt en golven maakt in het water van de Opfaert worden alle zintuigen bediend: sjen (kijken), fiele (voelen), harkje (luisteren), noazje (snuffelen) en natuurlijk ook: priuwe (proeven).

Kindvriendelijk

Romantisch diner met z’n tweetjes, bruiloftsmaal, personeelslunch of uit eten met het hele gezin, bij It Ferhaal kan alles. Ook gewoon een lekker kopje koffie op ons terras met vrij uitzicht over de Friese weiden, terwijl de kinderen spelen op het kindererf en de weide. Onze filosofie van vernieuwing en samenwerking sluit aan bij het verhalende museumconcept van het dorp: gastvrij, gerechten uit eigen provincie, het koesteren van herinneringen van vroeger en het bewaren van traditie. Kortom: heerlijk én duurzaam dineren of lunchen. Wilt u er een extra feestelijk uitje van maken? Neem dan contact met ons op voor informatie over onze arrangementen.