Storytrails interactive tours

Waddenland

Rijkdom zo ver het oog reikt

Lengte:
45 km
Startpunt:
Menkemaborg
Soort:
fiets
Uitgever:

Noordoost-Groningen kent een rijk verleden dat vandaag de dag nog overal zichtbaar én tastbaar is. De rijke en vruchtbare kleigronden, gewonnen uit de strijd tegen het water, legden de boeren geen windeieren. Daarvan getuigen de imposante monumentale boerderijen die als parels in het landschap liggen.

Noordoost-Groningen. Een van oorsprong rijk gebied met vruchtbare kleigronden. Grote landerijen met dito boerderijen getuigen van het rijke verleden. Net over de dijk is het Wad: UNESCO Werelderfgoed. Magisch zilvergrijs kleurend bij ondergaande zon.
De dorpen, waterlopen en oude zeedijken vertellen het verhaal van de strijd tegen het water. De middeleeuwse kerken en de adellijke borgen tonen het fraaie cultureel erfgoed van de regio. Onderweg laten boeren je rechtstreeks proeven van het land.

Op deze fietsroute maak je kennis met de rijkdom van dit gebied: uniek historisch erfgoed, weidse vergezichten over akkerland en wad, en eigenzinnige boeren die met hart en ziel (h)eerlijk voedsel produceren.

MEER INFORMATIE:
Toeristisch Info Punt Uithuizen, Wereldwinkel
Oosterstraat 15 9981 CN Uithuizen
0595-435508

Meer informatie over de regio is te vinden op:
www.waddenland.groningen.nl

Deze fietsroute kwam tot stand dankzij de voormalige gemeente Eemsmond en de Provincie Groningen.