Storytrails interactive tours

Eco Expeditie

Eco Expeditie Haarlem Oost

Lengte:
4.5 km
Startpunt:
Soort:
wandel
Uitgever:

Van ijsvogels bij de Zomervaart tot verstopte fossielen bij het Teylershofje. Van rivierkreeften bij de Amsterdamsepoort tot de snoek in het Spaarne bij de Vissersbocht. Ontdek het tijdens een wandeling van de Eco Expeditie in Haarlem Oost. De route is vanaf maandag 29 april 2024 te bewandelen!

Na het succes van de eerste Eco Expeditie in Haarlem centrum is er hard gewerkt aan een tweede gevarieerde route in Haarlem Oost. Tijdens deze route loop je van ontdekking naar ontdekking.
Je komt meer te weten over de Haarlemse natuur en geschiedenis. De route biedt verhalen, foto’s en video’s om jou te informeren over de groene parels en indrukwekkende geschiedenis van Haarlem Oost. Daarbij krijg je tips hoe je zelf een positieve bijdrage kan leveren aan de natuur in jouw omgeving.

De eerste stoeptegel ligt tegenover station Haarlem, in de stoep bij de Bolwerken. Wandelend door de straten kom je tijdens de Eco Expeditie kleurrijke stoeptegels tegen. Op 13 locaties kun je deze tegenkomen. De stoeptegels beschikken over een QR-code. Als je de QR-code scant, krijg je meer informatie over de plek. Je leert door de Eco Expeditie de stad door een andere bril te bekijken.

Ben je al bekend met de geschiedenis van Molen De Adriaan? Ben jij nieuwsgierig naar de toekomstplannen van de Oerkap? En weet jij hoeveel kilometer een egel ’s nachts kan afleggen? Tijdens de gratis Eco Expeditie kom je het allemaal te weten. De wandeling is 4,5 kilometer lang en je doet er ongeveer 1,5 uur over. Als je de gratis navigatie-app Storyrails gebruikt, word je tijdens het lopen volledig begeleid. Maar dat hoeft niet. Je kan op elke tegel starten of maar een deel van de route te lopen. Leuk tijdens de lunchwandeling of op een vrije zondagmiddag. Zeker nu het lekkere weer er weer aankomt!

Gemeente Haarlem heeft de wandeling laten samenstellen om Haarlemmers op een interactieve manier te laten genieten van de lokale natuur. Wil je meer weten over de Eco Expeditie? Ga dan naar www.eco-expeditie.nl. Wil je meer weten over groene activiteiten in Haarlem? Ga dan naar www.haarlem.nl/groen.