Storytrails interactive tours

Eco Expeditie

Eco Expeditie Haarlem Centrum

Lengte:
6 km
Startpunt:
Startpunt Eco Expeditie
Soort:
wandel
Uitgever:

Van bosuilen in het Kenaupark tot Zocher-architectuur in de Bolwerken. Van fladderende vleermuizen rond de Grote Markt tot een verborgen tuin achter de Gasthuispoort. Tijdens dezeHaarlemse Eco Expeditie wandel je van ontdekking naar ontdekking en krijg je tips hoe je de natuur in jouw eigen omgeving kan versterken.

Wandelen door de stad en tegelijk iets leren over de Haarlemse natuur en geschiedenis. De Eco Expeditie neemt je mee langs bijzondere plekken in het centrum. Op 11 locaties in het centrum ligt een kleurrijke stoeptegel met een QR-code. Als je de QR-code scant, krijg je meer informatie over de plek. Dat kunnen verhalen, foto’s of video’s zijn. Daarna leiden we je weer door naar de volgende ontdekking.

Ken je bijvoorbeeld de geschiedenis van de verborgen Egelantiertuin? En hoe groen wordt de Barrevoetestraat? Op de gratis Eco Expeditie kom je het allemaal te weten. De wandeling is 6 kilometer lang en je doet er ongeveer 2 uur over. Leuk tijdens de lunchwandeling of op een vrije zondagmiddag!

Gemeente Haarlem heeft de wandeling laten samenstellen om Haarlemmers op een interactieve manier te laten genieten van de lokale natuur. Wil je meer weten over de Eco Expeditie? Ga dan naar www.eco-expeditie.nl. Wil je meer weten over groene activiteiten in Haarlem? Ga dan naar www.haarlem.nl/groen.