Storytrails interactive tours

Waddenvarkens

Winkel

Adresgegevens

Straat:
Langelandsterweg 121
Postcode en Plaats:
9982 TZ Uithuizermeeden
Telefoonnummer:
0595-412109
Email:
Website:
 

Waddenvarkens is een kleinschalig varkensbedrijf vlak aan de Wadden op bijna het noordelijkste puntje van Nederland. Hier worden op een diervriendelijke en duurzame wijze bonte bentheimer en duroc varkens gehouden. De bentheimer is te herkennen aan zijn grote bonte vlekken en de typische loboren. De duroc varkens aan zijn stevige bouw en goudgeel tot kersenrode kleur.

Het voedsel van de varkens bestaat hoofdzakelijk uit granen, koolzaad, groente, fruit en hooi. Geen soja of andere gemanipuleerde voeders. De varkens lopen het hele jaar buiten in het land, waar ze lekker in de modder kunnen wroeten en liggen. Ze mogen hier dus nog echt varken zijn. Waddenvarkens heeft een eigen boerderijwinkel aan huis. In 2020 opent Waddenvarkens een eigen slagerij in het dorp Uithuizermeeden.

Er is een heerlijk recept in omloop waarbij het Waddenvarken het hoofdingrediënt is: Waddenvarken met Kruisbessen en Witte Aalbes https://www.visitwadden.nl/nl/verhalen/smaak-van-de-wadden/recepten/waddenvarken-met-kruisbessen-en-witte-aalbes

OPENINGSTIJDEN