Storytrails interactive tours

Veldzicht Metslawier

Lunchroom

Adresgegevens

Straat:
Roptawei 14
Postcode en Plaats:
9123 JB Metslawier
Telefoonnummer:
0519 241 705
Email:
Website:
 

Café Veldzicht wordt inmiddels alweer bijna 9 jaar door ons geëxploiteerd. Ook nu er een B&B en een lunchroom bij gekomen is, blijft het café onverminderd doordraaien. Café Veldzicht is van oudsher een échte dorpskroeg, maar ook toeristen weten Café Veldzicht altijd te vinden. Het is dan ook altijd gezellig in ons café!

Er ligt een lange en rijke geschiedenis in Café Veldzicht. Zo werd Café Veldzicht in de jaren 1960/1970 gerund door Liuwe Dijkstra. Dit was in de tijd dat de plaatselijke voetbalclub Ropta Boys nog in Metslawier gevestigd was. De voetbalclub had zelf geen kantine, waardoor Café Veldzicht werd gepromoveerd tot kantine. Dhr. Dijkstra is altijd een bekende en geliefde persoonlijkheid geweest onder de Metslawjisters.

In de jaren na dhr. Dijkstra heeft Veldzicht vele verschillende eigenaren gehad. Vooral in de jaren 1990 was Café Veldzicht een begrip in de gemeente Dongeradeel en uitermate populair in de regio. Deze status hopen wij ook de komende jaren weer te kunnen bemachtigen. Wanneer u langskomt in Café Veldzicht is de historie van het pand altijd erg interessant. U komt bij ons foto’s van vroeger tegen en de kastelein kan u de mooie verhalen van vroeger vertellen.

Voornamelijk in het weekend is het erg gezellig in Café Veldzicht. Maar in de winter zijn er ook door de week tal van activiteiten in het café. Zo zijn er drie dartteams van Veldzicht actief op dinsdagavond in de competitie van de Friese Darts Bond. Donderdagavond is de clubavond van biljartvereniging De Harde Keu. In de wintermaanden is er ook bijna elke vrijdagavond wel iets te beleven in Café Veldzicht. Zo is er één keer in de maand een gezellige bingo. Ook is er één keer in de maand klaverjassen en één keer maatjassen op vrijdagavond in Café Veldzicht. Iedere zaterdagmiddag in de wintermaanden is er ook klaverjassen in Café Veldzicht en keren er altijd een aantal personen met een goed gevulde tas met vlees huiswaarts.

Bij Café Veldzicht zijn diverse soorten koffie verkrijgbaar met iets lekkers erbij. Ook een lekker koud biertje van de tap of de fles, of misschien een speciaal-biertje gaat er in de zomer altijd in. Ook frisdranken en sterke dranken zijn bij ons natuurlijk verkrijgbaar. In het café kunt u ook gerust iets te eten uit ons lunchroom bestellen, wij bezorgen dit dan gewoon bij u in het café.