Storytrails interactive tours

Hunebedcentrum

Museum

Adresgegevens

Straat:
Hunebedstraat 27
Postcode en Plaats:
9531 JV Borger
Telefoonnummer:
0599 236 374
Email:
Website:
 

In het Hunebedcentrum beleef je de tijd van de hunebedbouwers. Vlakbij het grootste hunebed, dat met die reusachtige stenen het topstuk van de hunebedbouwers is.

Om te weten te komen hoe deze stenen in het Hondsruggebied terecht zijn gekomen en wat de mensheid met het landschap heeft gedaan, bezoek je de poort van Hondsrug UNESCO Geopark. Hier vind je de 150.000 jaar geschiedenis van het Hondsruggebied. Om de prehistorie echt te ervaren, bezoek je het Oertijdpark.
In het Oertijdpark sta je oog in oog met prehistorische mensen die het leven tonen: levende geschiedenis. Ontdek welke ambachten al in de prehistorie zijn ontstaan: pottenbakken, smeden, wol en andere grondstoffen spinnen en weven… Bijzonder zijn de ambachten die we niet meer kennen: been bewerken, leer looien, vuursteen bewerken…

Om meer te weten te komen over de prehistorie zoekt het Hunebedcentrum via experimentele archeologie naar antwoorden. Via praktische experimenten zoeken wetenschappers naar antwoorden hoe iets is gemaakt of is gebruikt. Interessant is om te weten te komen hoeveel voedsel nodig was, hoeveel tijd sommige taken kosten, hoe bepaalde zaken er in de prehistorie uitzagen en hoe het leven eruitzag?
In het museum gebruiken we nieuwe ontwikkelingen om het verhaal van de prehistorie te vertellen. Via 3D-technologie kan je archeologische vondsten bekijken, printen en onderzoeken.