Storytrails interactive tours

't Leeuweriksveld

Winkel

Adresgegevens

Straat:
Zandzoom 72
Postcode en Plaats:
7814 VJ Emmen
Telefoonnummer:
0591 38 14 45
Email:
Website:
 

Op boerderij ’t Leeuweriksveld aan de Zandzoom werken Wouter en Kathinka Kamphuis zoveel mogelijk met de natuur mee. Op hun 5,5 hectare land hanteren ze een ruime vruchtwisseling en ontwikkelen ze veel biodiversiteit. Daardoor worden grond en gewassen sterk en veerkrachtig.

Kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen zouden hier alleen maar afbreuk aan doen en worden dan ook niet gebruikt! De boeren streven ernaar om in de toekomst ook een gesloten bedrijfskringloop te realiseren. Dat betekent dat op het bedrijf zelf alle mest en veevoer geproduceerd worden, die het bedrijf nodig heeft. Op dit moment realiseren ze dat in samenwerking met een ander biologisch bedrijf. Deze vorm van landbouw heet: biologisch-dynamisch.

Dit kleinschalige bedrijf met het zwaartepunt op groenteteelt levert zoveel mogelijk direct aan particulieren, vers van het land. Dat gaat via groenteabonnementen (ca. 200 in Oost-Drenthe) en de boerderijwinkel.

Op ’t Leeuweriksveld bent u van harte welkom! Er is van alles te doen. Rondleidingen (eventueel in combinatie met een biologische lunch of maaltijd), lezingen en oogstfeest: op afspraak. Er zijn ook open dagen en workshops. In het warme seizoen is de koffiehoek open.