Storytrails interactive tours

Trekvaartroute Boterdiep

Trekvaart Boterdiep Wandel

Lengte:
35 km
Startpunt:
Camping Zuiderhorn
Soort:
wandel
Uitgever:

Camp Zuiderhorn Warffum, Camping Maarlandhoeve Uithuizen, Haven Onderdendam, Borg Ewsum Middelstum.

Wandel de Trekvaartroute Boterdiep, langs een deel van de originele trekvaartroute in Noord Groningen, over het Warffumermaar en het Boterdiep. Tussen 1663 en 1863 was het een komen en gaan van trekschuiten over deze wateren. Het was de snelweg van die tijd, met een vaste dienstregeling. In het landschap zijn allerlei herinneringen overgebleven. Denk aan rolpalen, oude veerhuizen, bruggen en oude namen als Jaagpad of Trekweg.
De Trekvaartroute Boterdiep richt zich op het trekvaartstelsel dat de passagiers vervoerde. Ook beurtschippers maakten overigens intensief gebruik van trekschuiten om hun waren over water te transporteren.
De geschiedenis van de populaire trekschuit is in de vergetelheid geraakt. Wat zou het leuk zijn om als een zeventiende of achttiende eeuwse passagier de tocht te beleven! Wat zag je onderweg van Warffum naar Onderdendam? Wat speelde zich af in dorpen als Middelstum, Kantens, Uithuizen? Hoe voelde het om zoveel uren in een boot onderweg te zijn? Wat was er te horen, te ruiken? En te proeven?
We nodigen je uit. Ga je mee op reis? Je kan overal op de route starten.

Zie de website www.trekvaartrouteboterdiep.nl voor trekvaartaanbiedingen.