Storytrails interactive tours

Altijd Wad Pad Kinderroutes

Terschelling: Sprookjeseiland

Lengte:
5 km
Startpunt:
Eigenlijk begint het avontuur al in Harlingen
Soort:
fiets
Uitgever:

Vaar jij mee met de grote veerboot?

TERSCHELLING - Ken je Thom en Femke al? Deze tweeling van uit Paesens-Moddergat is een eigen detectivebureau begonnen. Samen met de meeuwen Herman en Igor beleven ze mooie avonturen die staan beschreven in de boekjes van het Altijd Wad Pad. Het verhaal over het Sprookjeseiland is de laatste in de serie, waar je vooral veel over de sprookjes en sagen van Terschelling leert.

Start bij Harlingen
Het leuke van de boekjes van het Altijd Wad Pad is dat je dezelfde route kunt afleggen als Thom en Femke in het verhaal. Hiervoor is zelfs een speciale app ontwikkeld. In het verhaal over Terschelling varen Thom en Femke met de veerboot vanuit Harlingen naar Terschelling. Op deze boot ontmoeten ze een stoere kapitein. Vanwege een incident met de tent overnachten Thom en Femke met hun ouders in een mooi hotel bij een zwembad en klimpark. Daar ontdekt Thom een bijzonder schilderij met een zeemeermin.

Paarden en sprookjes
De boekjes van het Altijd Wad Pad zijn niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Zo leer je onder andere meer over de dorpen van Terschelling, de eilandbewoners en het leven op een eiland. Bijzonder is de band die Terschelling met paarden heeft. Vooral het enige echte Friese paard is beroemd. Misschien kun jij net als Thom, Femke, heit en mem een ritje maken met een huifkar? En wil je sprookjes horen over Het Witte Wief, Sil de Strandjutter of Het Stryper Wyfke? Ga dan naar Terschelling!

Vertelput en schatten
Tijdens hun avonturen komen Thom en Femke op plekken waar je zelf ook naar toe kunt gaan. Zo kun je genieten van het bos en boerenland, de duinen en de zee. Maar ook museum Het Behouden Huys is een aanrader. Hier is een echte vertelput en een schilderij als herinnering aan de slag van 1666. In het bunkermuseum kun je net als de tweeling opdrachten uitvoeren. Het Wrakkenmuseum is misschien wel het meest grappige en vreemde museum waar Thom en Femke zijn geweest. In dit museum zijn gejutte schatten en opgedoken vondsten te zien en er is een avontuurlijke speeltuin.
Waar zijn de gratis boekjes en app verkrijgbaar?

Ben je benieuwd naar de boekjes van het Altijd Wad Pad waarin je alles kunt lezen over de avonturen die Thom en Femke beleven op jouw vakantieplek? En vind je het leuk om je ouders rond te leiden langs dezelfde plekken als in het verhaal? Ga dan snel naar …. waar de boekjes gratis voor je klaarliggen. Voor de bijbehorende routes kun je hier de app downloaden.