Storytrails interactive tours

VVV Texel

TouristInformation

Adresgegevens

Straat:
Emmalaan 66
Postcode en Plaats:
1791 AV Den Burg
Telefoonnummer:
0222-314741
Email:
Website:
 

VVV Texel is in 1898 opgericht. Eerst als vereniging, in 1986 is zij omgezet in een stichting. Haar voornaamste taken zijn het verschaffen van informatie aan gasten, de promotie en marketing van Texel als vakantie-eiland en het bieden van boekingsfaciliteiten voor logiesverstrekkers op Texel.

Stichting VVV Texel Promotie steunt op drie pijlers waarin alle Texelse belanghebbenden zijn vertegenwoordigd. De gemeente, de veerdienst TESO en het Texels Ondernemers Platform t.w. T.O.P. Met deze partijen worden steeds vierjarige contracten getekend voor hun promotionele bijdrage. Door deze in Nederland unieke constructie beschikt de stichting ieder jaar over een goed marketingbudget wat gebruikt wordt om reclame te maken voor Texel als vakantie-eiland.

Stichting VVV Texel Promotie heeft tevens een voorlichtende taak aan de bezoekers van het eiland. Hiertoe is in 1992 het huidige gebouw gerealiseerd. Het gebouw beschikt over een uitgebreide winkel en balie waar bezoekers met al hun Texel-vragen terecht kunnen. Jaarlijks bezoeken 1,3 miljoen bezoekers onze site, verwerken wij 31.000 telefoontjes, realiseren wij bijna 18.000 boekingen voor Texel en bezoeken rond de 21.000 gasten onze winkel.