Storytrails interactive tours

Het Kasteel

Hotel

Adresgegevens

Straat:
Het Kasteel 29
Postcode en Plaats:
7741 GC Coevorden
Telefoonnummer:
0524 522009
Email:
Website:
 

Meer dan 800 Jaar strijd rond Kasteel Coevorden.
Wanneer het kasteel is gesticht is onbekend. De eerste vermelding stamt uit 1141. Het staat op een strategische plek op de kruising van belangrijke handelswegen waar de ontoegankelijke veenmoerassen overgestoken konden worden via doorwaadbare plaatsen (voorden) in de rivieren. Na Coevorden lag geheel Drenthe en Noord-Nederland open. Dat maakte de plek van strategisch belang en van bijzondere economische betekenis.
Living history rond het kasteel
Functie
Wellicht heeft het kasteel in 1402 zijn huidige uiterlijk gekregen. Tevens waren er verdedigingstorens op het terrein aanwezig en werd het omgeven door een wal van aarde en steen. Het kasteelterrein bleef eeuwenlang gehandhaafd. Na de Franse tijd (1813) werd het kasteel een militair hospitaal. In 1900 trok het gemeentebestuur erin. Behalve de hoofdvleugel van het kasteel werden de overige gebouwen op het kasteelterrein in de loop van de tijd afgebroken en de gracht werd steeds verder gedempt. Een toren werd in 1972 gereconstrueerd met behulp van een paragnost. Tegenwoordig is het kasteel, na wederom een flinke restauratie, in gebruik als restaurant.
Twee markante historische gebouwen - op nog geen 100 meter afstand van elkaar – zijn met behoud van hun eigen karakter omgebouwd naar een Château-restaurant en een luxueus hotel.
Het karakteristieke Kasteel Coevorden – het enige van Drenthe - biedt als Château-restaurant topgastronomie tegen een aangenaam tarief. Het kasteel biedt o.a. ruimte aan een wijn- en bierkelder, een kookstudio en een heerlijk terras. Bijzonder is de combinatie met het voormalige graanpakhuis De Vlijt. Hotel De Vlijt beschikt over 24 luxe hotelkamers en suites.