Storytrails interactive tours

Pad van de Vrijheid

Stichting Pad van de Vrijheid, bestaande uit Lysbeth Beels, Ilonne Bongers, Wim Huijser en Robert Frijlink, heeft in 2020 samen met routemaker Rob Wolfs en een grote groep vrijwilligers een prachtige wandelroute ontworpen en de bijbehorende wandelgids samen met uitgeverij Blauwdruk inhoudelijk vorm gegeven.

Het 155 kilometer lange Pad van de Vrijheid start bij Hotel de Wereld in Wageningen en volgt een route langs 18 dorpen en steden om vervolgens weer te eindigen bij Hotel de Wereld. Wandelaars kunnen het Pad van de Vrijheid op eigen gelegenheid wandelen. De route is in 13 etappes verdeeld en staat beschreven in de wandelgids waarin ook een schat aan achtergrondinformatie over de Tweede Wereldoorlog is opgenomen. Tevens zijn mooie, inspirerende teksten en gedichten rondom het thema vrijheid opgenomen die de wandelaar stof tot nadenken kunnen geven.

De, bij deze routes, aansluitende wandelgids is in Wageningen te koop bij boekhandel Kniphorst, Bruna Wageningen, Luucx en Bas Buitensport. Prijs euro 18,50. De gids is ook online te bestellen bij Uitgeverij Blauwdruk, via de webshop van Luucx en via de webshop van sponsor Bas Buitensport.