Storytrails interactive tours

Waddenland

Storytrails app
Storytrails app

Verhalen van het zoute land

Lengte:
15-18 km, ongeveer 5 uur
Startpunt:
Start in Houwerzijl. Ander opstartpunt: Zoutkamp
Soort:
wandel
Uitgever:

Lancering wandelroute 'Verhalen van het zoute land'
op zaterdag 11 januari om 11.00 uur in De Theefabriek, Hoofdstraat 15-25 in Houwerzijl

Deze interactieve thematische wandelroute is de vierde route in een reeks van tien nieuw te ontwikkelen wandel-, fiets- en vaarroutes in de regio Waddenland.

Wandelend door het rijke akkerbouwgebied tussen Zoutkamp en Ulrum is nauwelijks voor te stellen dat het land hier ooit zout was en dorpjes als Houwerzijl en Vierhuizen direct aan zee lagen. Maar het zoute land werd zoet en de vissers en zeelieden hebben allang plaatsgemaakt voor landbouwers. De dorpjes zijn tegenwoordig ook in trek bij mensen die de rust en weidsheid van het Groningerland zoeken. Op deze route volg je het spoor van een oude kwelderwal en ervaar je de intimiteit van voorchristelijke wierdendorpjes. In de polders zijn de weidsheid en monumentale boerderijen indrukwekkend. Ondertussen sta je stil bij een verdwenen dorpje, spoed je je door een Spookbos, en maak je kennis met een orthodoxe dominee en het visserijverleden van Zoutkamp.

Lengte route: 15 km
Duur route (incl. uitstapjes): ongeveer 5 uur

De thematische routes zijn een initiatief van Stichting Promotie
Waddenland en Knowlogy (ontwerper themaroutes)
en worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Groningen. Meer informatie: www.waddenland.groningen.nl/route-app

Omslagfoto: Sjaal Elzinga
https://www.instagram.com/sjaakelzinga/