Storytrails interactive tours

Waddenland

Storytrails app
Storytrails app

In 1000 jaar oude voetsporen

Lengte:
19 km, incl. uitstapjes 5 uur
Startpunt:
Parkeerplaats Marenland & Station Winsum
Soort:
wandel
Uitgever:

Op zaterdag 29 februari wordt deze nieuwe Waddenland wandeling feestelijk gelanceerd. Daarna kun je de wandeling zelf uitproberen. Wandelschoenen mee dus! De wandeling voert eerst door het dorp Winsum, waar we speciaal voor de lancering worden begeleidt door een heuse dorpsgids.

Inloop vanaf 10:45 uur, start lancering 11:00 uur. Locatie: Restaurant 'De Jongens uit de buurt', Winsumerdiep 6, 9951 CG Winsum.

Deelname is op eigen risico en gratis. Wel zouden we graag een mailtje willen ontvangen voor het inplannen van de koffie/thee, etc.: jessica@toerismewaddenland.nl

Over de route: De wandelroute 'In duizend jaar oude voetsporen' is bijna 19 kilometer lang en voert door Winsum, Schillingeham, Schaphalsterzijjl, Schouwerzijl, Groot Maarslag, Mensingeweer en Maarhuizen. Wandelaars op de route komen onderweg steeds meer te weten over de omgeving. Onderweg popt op diverse locaties informatie op in de vorm van tekst, beeld, kaarten en geluid.

Deze nieuwe wandeling neemt je mee door het eeuwenoude landschap rondom Winsum. Je volgt de 1000 jaar oude voetsporen van de monniken van Aduard, loopt over historische laantjes en komt op plekken waar de tijd verstild. Zo sta je stil bij de oude boomgaard in Abelstok met een bijzonder verhaal en kom je alles te weten over de invloed van Aduard op dit gebied. Zo was Schilligeham in de middeleeuwen een kloostervoorwerk van het Cisterciënzerklooster Aduard, dat in de middeleeuwen één van de beroemdste abdijen van Europa was. Met deze informatie in het achterhoofd beleef je het landschap veel intenser.