Storytrails interactive tours

VVV Den Helder

TouristInformation

Adresgegevens

Straat:
Bernhardplein 14
Postcode en Plaats:
1781 HH Den Helder
Telefoonnummer:
0223-625544
Email:
Website:
 

Boven in de Kop van Noord-Holland ligt de stad Den Helder met bijna zestigduizend inwoners. Zowel in het noorden, oosten als westen omringd door water en vooral bekend door de Koninklijke Marine en de Marinedagen (voorheen: Nationale Vlootdagen). De binnenstad kent een groot assortiment winkels en een overdekt winkelcentrum. De uiteenlopende restaurants en terrasjes maken het tot een heerlijk dagje uit.
Naast het strand biedt Den Helder als het weer niet meezit genoeg overdekt vertier met onder meer Fort Kijkduin met een Noordzee Aquarium, de Rijkswerf Willemsoord met het Marinemuseum met een onderzeeboot en het Reddingmuseum 'Dorus Rijkers'. Ook het Käthe Kruse speelgoed- en poppenmuseum, kassencomplex De Oranjerie met Japanse tuin, megabioscoop Utopolis, schouwburg De Kampanje en Kinderspeelparadijs Ballorig zijn in Den Helder te bezoeken.

Het is ook mogelijk een rondvaart te maken door de haven of een dagje zeevissen. Vanuit Den Helder kan een dagtocht naar Texel gemaakt worden maar ook Wieringen en Schagen zijn een bezoekje waard.