Storytrails interactive tours

Beeldhouwer Bea Venema

Atelier

Adresgegevens

Straat:
Vaart nz 96
Postcode en Plaats:
7833 HE Nieuw Amsterdam
Telefoonnummer:
0031 6 46766902
Email:
Website:
 

Als beeldhouwer is Bea een late roeping. Zo’n 15 jaar geleden zocht haar creativiteit een andere uitweg dan het schilderen. Bezoeken aan tentoonstellingen riepen bij haar het gevoel op “dat wil ik ook leren”. Ze werkt vooral met marmer, serpetijn en graniet.

"De vrije vorm en het vormgebied tussen figuratief en abstractie hebben mijn belangstelling. Ik ga op zoek naar lijnen die in de steen zitten (taille direct). Daardoor wordt een beeld soms abstract, soms figuratief. Het maken van een beeld op deze manier is een avontuur wat mij eindeloos boeit. Model kan staan, een mens maar ook andere organische natuurlijke uitgangspunten. In het figuratieve werk wordt het herkenbare gedeelte geabstraheerd. Hierdoor ontstaan beelden die een andere waarde krijgen en voor een nieuwe indruk zorgen. Ronde organische vormen zijn mijn uitgangspunten ook al probeer ik soms wat anders, ze komen altijd terug voordat ik een beeld perfect vind.

Der Barca a Vela, oftewel de zeilboten zijn een combinatie van steen en glas. De transparantie en kleur van het glas maken een perfecte combinatie met de hardheid van steen.

Regelmatig werk ik in Pietrasanta, Toscane, Italië. De kennis van de ambachtslieden, de overdaad aan verschillende soorten steen en de traditie van de steensculptuur in het dagelijkse leven van de mensen in Pietrasanta, is een bron van inspiratie."